No descloguis els llavis si no estàs segur que el que diràs és més bell que el silenci

(proverbi àrab)

3 d’abr. 2009

Atomització


Segons ens expliquen aquells que en saben, el mapa empresarial actual que ens dibuixa el capitalisme és una galàxia atomitzada: poques empreses matriu, producció externalitzada, subcontractació, deslocalització, etcètera, i un univers d’estels disgregats, els autònoms (en molts casos, de poca versemblança).

Tot de mesures per reduir el risc (per una altra banda, immanent a la vida) de les pèrdues i augmentar els beneficis anuals per pocs caps, tot i que hi ha molts barrets.
Una via làctia o autopista de peatge cap a la financiarització de l’economia, la precarietat laboral i l’extinció de la unitat de treballadores i treballadors.


Fragmentació, disgregació, individualització, separació, etcètera. Cada vegada més lluny dels altres, cada vegada és més difícil trobar-nos, per unir-nos i per fer força.


Però, ja ho diuen alguns que l’univers pot ser que no s’expandeixi, sinó que es contragui fins que explotem de tanta gravetat... o misèria atomitzada.

1 comentari:

Aina Lluna ha dit...

No sé com acabarà tot això...vendre la casa i anar de lloguer, però els lloguers són cars! ai, són altes hores i no penso amb claredat. Mira la foto que he penjat al blog, és una prèvia de les vacances i el tema de discussió de les vacances...per escalfar-nos més el cap o no pensar en la crisi...

petons!